katarinaicologne

2 år i Köln (Cologne) Tyskland.

Påsk i Köln!

Publicerad 2012-04-10 14:58:47 i Allmänt

Ja, så har vi då firat påsk för första gången här i Köln. Efter att Stephanie och Kristoffer anlänt på skärtorsdagens kväll var hela familjen samlad och kunde påskmysa.
I Köln är det påskharen, "hasen" som regerar. Överallt syns dessa hasar i olika färger och former. Vi körde på en mindre variant med gott innehåll - choklad!


 
Köln är ett starkt katolskt fäste och håller därmed hårt på traditionerna. Därför är affärer och butiker stängda på långfredag, påskdag och annandag påsk. En del caféer, restauranger och museum har dock öppet. Och så kyrkorna förstås. På påskdagen gick vi till Domen där det hölls påskgudstjänst. Kyrkan var sprängfylld av människor och det var ganska så mäktigt att få vara en del av detta.


 
Vi gjorde även en utflykt neråt Moseldalen. Det var så vackert att se vinrankorna klättra längs sluttningarna och det började såklart vattnas i munnen när man tänkte på allt gott vin som dessa druvor sen ska ge...

Här kommer fler foton från vår påskhelg ihop!


På långfredagen mötte Eunjin upp för en fika vid Heumarkt.


Steph o Kris.


I korvkön! Stephanie ser fram emot att få äta riktig tysk wurst men den något mäktiga bratwursten föll henne ej i smaken. Serveras i ett bröd som mer påminner om en fralla än korvbröd och endast senap till. Det blev tummen ner efter maten..


Påskdukning!











 


Senare på kvällen blev det charader och fyrverkerier!!



Besök på vingård i Moseldalen.


Stephanie bland vinrankorna.


Tuffingar!



Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2012-04-16 06:08:08

Supermysiga bilder!

Postat av: Katarina

Publicerad 2012-04-16 10:26:47

Tack!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

Välkommen till min blogg. Här kan ni följa mig i ord och bild om mitt liv som svensk i fjärran land. I April 2009 flyttade jag och maken till Shanghai, Kina och i November 2011 flyttade vi vidare till Köln, Tyskland. Vart det bär av härnäst vete gudarna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela