katarinaicologne

2 år i Köln (Cologne) Tyskland.

besök av John

Publicerad 2012-01-30 16:46:46 i Allmänt

john kom hit sent på kvällen i onsdags. Han åkte med Lufthansa till Frankfurt och tog sen tåget därifrån till Köln. Det går tyvärr inga direktflyg från Göteborg till Köln så man måste alltid åka via en annan destination.
På onsdag kväll hann vi inte med så mycket mer än att bara åka till lägenheten och så fick John i sig lite kvällsmat och sen var det dags för att sova. På torsdagen visade jag honom runt i vårt närområde och sen på eftermiddagen åkte han iväg för att träffa Eunjin som han lärde känna när de bägge bodde i Shanghai. Eunjin är från Korea och bor hos en tysk värdfamilj här och ska snart börja läsa tyska.
På kvällen bjöd vi hem Eunjin på middag med hemlagade köttbullar och potatismos. Det gillade både hon och John starkt. John har längtat SÅ efter mammas mat igen förstod jag ;-)
På fredagen följde John med mig till skolan. Det tyckte han var kul och han fick friska upp sina tyskakunskaper. Och jag fick bedömningen - Ja, du var ju inte sämst i klassen iallafall.....
Middag hemma på kvällen och så fick vi äntligen umgås med Håkan igen som varit bortrest till Schweizh under hela veckan. När det var läggdags för mig och Håkan så stack John ut i natten för att möta upp Eunjin. Vid 05.00 på lördagmorgon hörde jag hur ytterdörren öppnades och in kom John som sen spenderade ganska många timmar i sängen... Inte förrän framåt eftermiddagen kom vi oss ut för att gå och besöka Domen. Det som är så bra när man har besök är att man verkligen får upptäcka sin stad. Jag och Håkan har bara varit utanför Domen tidigare men nu fick vi även se insidan. Alla sådana här stora kyrkor har något mäktigt över sig tycker jag men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur många slavar som säkerligen fått slita för att bygga dem. Jag menar på den tiden, för flera hundra år sedan. De saknade ju alla hjälpmedel som finns nu. Vilket slit! Men vackert blev det. Vi gick de otaliga trapporna upp till ena tornet och hjärtat fick pumpa på. Oj, oj, men vilken utsikt när vi väl kom upp.
På kvällen blev det middag på franska Maison Blue. En helt underbar liten restaurang som påminner mig om både Cyrano i Göteborg och Le Saleya i Shanghai. Jag är svag för fransk mat och jag är svag för såna här mysiga små ställen med ett personligt och vänligt bemötande av personalen och när maten är tillagad med fina råvaror och med kärlek. Full pott!
Söndagen ägnades åt en promenad runt vårt område igen, besök på chokladmuseet och senapsmuseet, lite sightseeing med bilen runt stan och sen fika på café Bonnen. På kvällen blev det middag hemma och sen filmtajm!
Hemfärden idag för John gick med flyg hela vägen från Köln via Munchen. Jag åkte med ut till flygplatsen och blev som vanligt alldeles gråtfärdig när jag såg honom försvinna borta vid säkerhetskontrollen....Det har varit så mysigt att ha honom här i några dagar men det var på tok för kort tid och det gick på tok för fort. Men det är väl så när man har roligt...
Tack för att du kom John! Ses snart igen!!!!


utanför Domen






        



Currywurst!!


John och Eunjin.

 
På Maison Blue.



     



frukost!



De har höga hus här också! Vid Media Park.


Café Bonnen....





lite skumpa sådär på söndag kväll... aldrig fel!


på väg hem till Sverige igen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

Välkommen till min blogg. Här kan ni följa mig i ord och bild om mitt liv som svensk i fjärran land. I April 2009 flyttade jag och maken till Shanghai, Kina och i November 2011 flyttade vi vidare till Köln, Tyskland. Vart det bär av härnäst vete gudarna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela