katarinaicologne

2 år i Köln (Cologne) Tyskland.

Flytt

Publicerad 2013-05-13 20:04:43 i Allmänt

Jag flyttar idag över denna blogg till min gamla "holmekagan". 
www.holmekagan.blogg.se

Erste Mai

Publicerad 2013-05-02 15:34:15 i Allmänt

Och igår var det ju första maj och med den dagen följde en låååång promenad runt stan och spanande på majstänger ( eller ja, något liknande iallafall) och förstamajtåg. Härligt att bara strosa runt, för alltid ser man något som är nytt och spännande! 
Här kommer lite bilder från Erste Mai. 
 
På första maj är det tydligen tysk tradition att ta en stor björkkvist och klä den med tygremsor i olika färger och sen binda fast den någonstans. Vi såg flera såna här "majstänger" på stan igår. Ibland hängde det även någon liten hälsning eller kärleksförklaring på dem som tex "Ich liebe Daniel". 
 
 
 
 
 
 
Snyggaste majstången!!
 
 
 
 Ropen skalla, Jobb åt alla!! 
 
 
 
 
Matpaus!!
Jag kan bara hålla med, haha!!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bakdag!

Publicerad 2013-05-02 14:07:59 i Allmänt

 
Idag har jag och John bakat bagels. Jag har gjort det en gång tidigare och det tar en stund i och med att de först ska kokas i vatten och sen gräddas. Men det är värt besväret för bagels är så gott! Vi följde Leilas recept. 
Nu ska vi baka morotskaka! Också den efter Leilas recept som alla går att hitta på nätet. 

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

Välkommen till min blogg. Här kan ni följa mig i ord och bild om mitt liv som svensk i fjärran land. I April 2009 flyttade jag och maken till Shanghai, Kina och i November 2011 flyttade vi vidare till Köln, Tyskland. Vart det bär av härnäst vete gudarna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela