katarinaicologne

2 år i Köln (Cologne) Tyskland.

Godmorgon Köln!

Publicerad 2011-11-30 09:43:19 i Allmänt

det är onsdag morgon och jag sitter på hotellrummet och försöker få till ett blogginlägg. Vi kom hit igår efter en lååång resdag. Vi åkte redan i måndagskväll från Shanghai med Turkish airlines nattflyg till Istanbul. Vi flög buisness och det var skönt för sätena kunde man vika ut till en hel liten säng så det gick alla tiders att sova några timmar. Men framme i Istanbul var det 7 timmars väntan på nästa flight till Köln....tråkigt, tråkigt. Men som tur var kunde vi sitta i den fina loungen och vila och äta av alla läckerheter som serverades. En av de finaste flygplatslounger jag suttit i. Och så lite surfande på nätet och så gick timme efter timme och till slut var det dags att åka. Man tycker man är nära Köln när man kommit så långt som till Istanbul men det tar faktiskt hela 3,5 timme med flyget så vi var inte framme på hotellet förrän igår eftermiddag. Vila, duscha, lite mat och sen var vi så trötta så vi somnade redan vid 20.30...
Nu har Håkan åkt iväg för att hämta hyrbilen som vi ska ha en tid innan Håkan får sin tjänstebil. Senare idag ska vi åka till lägenheten och börja greja, skruva ihop garderober, sätta upp lampor m.m. Vi flyttar inte in på riktigt förrän på fredag och då ska jag försöka göra lite adventsfint!! Prioriterade faktiskt att packa ner julsakerna i flygfrakten...Och jag har redan märkt hur mycket JUL här är i Köln. Julskyltningar och julmarknader avlöser varandra i gauthörnen. Mysigt!!

Välkomna till min nya blogg!

Publicerad 2011-11-28 03:20:42 i Allmänt

Hej på Er! För er som inte känner mig så heter jag Katarina och är 44 år. Jag har bott med min man Håkan i Shanghai i 2,5 år. De 2 första åren bodde även vår son med oss. Han studerade kinesiska. Vi har en dotter också men hon har aldrig bott med oss här utan bara varit och hälsat på några gånger.
Anledningen till att vi flyttade till Shanghai var att Håkan fick jobb där. Själv så har jag inte jobbat utan varit hemmafru för första gången i mitt liv. Spännande att byta socialkontoret i Stenungsund mot en dagdrivarmiljö...Nja, så illa har det inte varit. Jag har allt sysselsatt mig med allehanda ting.
Men nu börjar en ny tillvaro i vårt liv för idag flyttar vi "hem" till Europa igen och ska bo i Köln i 2 år. Det känns bra att komma närmre hem och det ska bli spännande att bo i en annan europeisk stad. Har ju bara bott i kära Götet innan! Fast annars så är min allra käraste plats på jorden Klädesholmen. En liten ö utanför västkusten i Sverige. Det är uppväxten där med min familj som har påverkat mig allra mest genom livet! Jag är för evigt en havsälskande öbo men prövar gärna på nya äventyr! Så om ni har lust så häng med på min resa till Europa och Köln. Välkomna!

11-11-11

Publicerad 2011-11-11 12:39:08 i Allmänt

smygstartar denna blogg idag eftersom karnevalen i Köln inleds idag. I år ska det firas extra mycket eftersom dagens datum inbjuder till det  *11-11-11*
Vi hörs snart igen!

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

Välkommen till min blogg. Här kan ni följa mig i ord och bild om mitt liv som svensk i fjärran land. I April 2009 flyttade jag och maken till Shanghai, Kina och i November 2011 flyttade vi vidare till Köln, Tyskland. Vart det bär av härnäst vete gudarna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela