katarinaicologne

2 år i Köln (Cologne) Tyskland.

kan inte vänta

Publicerad 2012-05-31 11:20:02 i Allmänt

"inget är som väntans tider, eller?!"

Just nu känns det som jag inte kan vänta tills jag får åka hem till Sverige!

"Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge..."


Förra sommaren bjöd bland annat på dessa härliga stunder

ett vackert bröllop


fina midsommarflickor


blommor blommor









blå himmel de flesta dagar





älskade salta hav




kvällar på Kylen







tjocka släkten



vänner








Dalslands mörka skogar







bad



och solnedgångar


12-årskalas


utomhuskonsert




mera bad


segling






lägenhetsletande..


kräftis














Skål för sommaren!!

vad är det som yr?

Publicerad 2012-05-30 14:12:58 i Allmänt

de senaste dagarna har det yrt runt stora vita tussar som ser ut som en blandning av bomull och utblommad maskros. Det är troligtvis någon form av pollen men jag vet inte vilken. Dessa tussar lägger sig på vissa ställen i stora drivor som liknar snödrivor. Ser lite lustigt ut faktiskt. Tussarna letar sig in överallt - i lägenheten, i näsborrarna, i halsen, i ögonen...Även om jag inte är pollenallergiker så är det ganska frustrerande och jag går här och nyser. Man kommer liksom inte undan dem. Men det ser ganska vackert ut också med dessa flygande tussar, lite drömskt och mystiskt. Som i Ilon Wiklands bilder ungefär.









bild lånad från Google bilder.


bild lånad från Google bilder.


varje morgon

Publicerad 2012-05-29 11:22:17 i Allmänt


på med radion


frukost på balkongen






lite lektyr. Läser just nu en bok som handlar om betydelsen av tillit. Intressant!




det är viktigt att hålla sig uppdaterad! GP och Facebook!




für die beste Mama der Welt!

Publicerad 2012-05-27 17:35:13 i Allmänt

du gehst mit mir durch Höhen und Tiefen und schenkst mir Liebe, Geborgenheit und Halt.
Auch wenn ich irgendwann meine eigenen Wege gehe, weiss ich, dass wir immer miteinander verbunden bleiben.

Für mich bist du die beste Mama der Welt..



låånghelg..

Publicerad 2012-05-27 14:54:08 i Allmänt

det är pingst och Håkan ska inte jobba förrän på tisdag. Vi njuter av lazy summerdays här nu = Gott!!





















svalkande i sommarvärmen

Publicerad 2012-05-24 14:10:10 i Allmänt

när vi bodde i Shanghai blev jag smått beroende av de goda Frappuccinos som de sålde på Starbucks. En slags kall kaffedryck som både mättar och släcker törsten när det är så där riktigt hett ute och man mest är törstig och inte så sugen på att äta en stor måltid. Idag blev jag så sugen Frappuccino men vad göra när man inte längre bor vägg i vägg med ett Stabucks cafe? Jo, man googlar och hittar deras recept på nätet och gör en hemma!
Frappuccino enligt Starbucks
3/4 dl extra starkt kaffe som du först kylt.
Socker efter behov.(Jag tog en matsked idag)
1 dl mjölk
2 dl is
Häll alla ingredienser i en mixer och mixa på hög hastighet tills isen är krossad och drinken verkar mjuk.
Häll upp i ett stort högt glas och drick med sugrör. Om man vill göra sin frappucciono extra lyxig så toppar man med lite vispad grädde.
Enkelt, gott och svalkande!
Lycka till!

heta dagar

Publicerad 2012-05-23 14:32:19 i Allmänt

det är varmt här nu, nära 30 grader i skuggan. Idag har det dessutom varit rejält fuktigt och kvalmigt ute och nu mullrar åskan över himlen.


på tur med barbro o bengt!

Publicerad 2012-05-22 14:50:52 i Allmänt

det blir ett annat tempo när man har sina föräldrar på besök. Första dagen när vi skulle promenera bort till Domen tyckte pappa att vi skulle sätta oss och vila en stund när vi gått lite mer än halvvägs. Å andra sidan ser man då saker som man kanske annars missat. T.ex en liten flicka som av misstag ramlade i plaskdammen när hon skulle hoppa mellan stenarna och sen blev utskälld av sin mamma.
Nåväl, tempot har som sagt dessa dagar varit LUGNT men Barbro och Bengt, mamma och pappa alltså, verkar ha njutit i fulla drag och det är ju det vikitgaste. Ändå har vi hunnit med en hel del och jag är väldigt glad över att ha fått rå om mina föräldrar i några dagar. Det är en lyx att få ha dem i livet och senast jag fick ha ensamrätt på dem så här länge måste ha varit innan mina bröder föddes.

Här kommer lite bilder!











skönt att det finns bänkar att sitta på när man väntar på spårvagnen.



mamma njuter av morgonkaffet på balkongen.


på Café Bonnen!


pappa tar sig en öl på puben vid Severinskirche.


en kväll gick vi på grekisk restaurang och pratade gamla minnen från alla greklandssemestrar..



vi orkade inte stå i korvkioskkön så vi gick hem och så stekte Håkan upp några wurstar istället.



"nästan som att vara hemma på Holmen ju" Pappa spanar på båtar...



...och mamma löser korsord.
























Mamma och Pappa - Tack För Att Ni Kom!!!

mami und papi <3

Publicerad 2012-05-16 11:29:01 i Allmänt


Tycker mycket om denna bild på mamma och pappa hemma i deras kök på Klädesholmen. Stephanie är fotograf och bilden är från februari i år.
I skrivande stund befinner de sig nu på Landvetter för att snart lyfta mot Amsterdam och sen vidare hit till Köln. OMG, vad jag längtar efter dem!!!!

på landet

Publicerad 2012-05-15 16:56:16 i Allmänt


På väg med spårvagnen för att hälsa på Cheryl som bor en bit utanför stan, i Bergisch-Gladbach.


Så här mysigt kan man också bo!


Daisy solar sig på altanen.


Cheryl bjöd bl.a på färskpotatis. Mums vad gott!!


och tårta! Fick med en bit hem till Håkan också så han lär bli glad ikväll...
 

Söndag

Publicerad 2012-05-13 14:27:33 i Allmänt

Todeloo! I fredags kväll när jag precis skulle börja steka potatis så klingade det på dörren. Det var grannen Jutta som undrade om vi ville komma över på ett glas Prosecco. Klart vi ville! Jag älskar såna här spontana förslag och middagen kan vi ju äta senare. Det visade sig att Thomas fyllde år ( present får vi ge en annan gång) och under de timmar vi var där fick vi träffa flera olika människor, både andra grannar och vänner o släkt till Jutta och Thomas. Hur trevligt som helst och trots att alla pratade tyska så kunde jag hänga med rätt så bra i snacket.
Sen blev det potatisfrossa och Håkan njöt i stora drag!
På lördagen åkte vi till ett stort shoppingcenter som ligger lite utanför stan men det påminde en del om Femmanhuset i Göteborg. Förutom mat inhandlades även lite kläder och andra prylar. Bl.a en iskrossmaskin som jag tyckte var väldigt onödig men som senare på kvällen användes till att krossa is till Caprinha. Och det var ju inte helt fel! Köpte även en av mina favoritostar, Comtee, och då var det dags för mig att frossa.
Idag startade vi dagen med en härlig cykeltur. Lite kyligt i lften men solen sken och vi cyklade längs floden. Sen blev det frukost på balkongen och efter det tog vi spårvagnen till Zoo. Vilket visade sig vara helt fel dag att besöka zoo... Idag är det Mutterstag och det var halva priset på inträdet och kön ringlade låååång utanför ingången. Där orkade vi såklart inte stå utan vi valde istället att promenera runt och hittade lite nya smultronställen. Bl.a ett jättemysigt italienskt cafe med utsökt gelatio!
Nu sitter jag här och tänker på att om tre dagar så landar mamma och pappa i Köln. Tror ni jag ser fram emot det eller?!

veckan som gått och hårt vatten.

Publicerad 2012-05-11 11:15:15 i Allmänt

Vilken vecka jag haft! Har gått långa promenader varje dag, ätit nyttig GI-mat varje dag (okej, någon bit choklad har väl slunkit ned), umgåtts med vänninor, smidit lite framtida planer, bokat flygresa hem till Sverige i sommar... Och ännu är veckan inte slut! Denna helgen är käre maken hemma och det känns väldigt bra. Först väntar fredagsmys såklart och ikväll blir det bl.a en av Håkans favvosar - stekt potatis med lök ! Är det GI tänker ni kanske då? Nja, inte direkt men om man först kokar potatisen och kyler den och sen steker den så minskar innehållet av det glukemiska indexet och det blir därmed lite nyttigare. Och på helgen får man faktiskt unna sig lite extra! Imorgon blir det först storhandling på Aldi och Rewe (Jeden tag ein bisschen besser), och senare under dagen/helgen bio och ev. Zoobesök.

Mår för tillfället ganska bra förutom ett störande moment. Mina eksem är värre än någonsin...Jag har märkt att de blivit sämre sen vi flyttade hit men inte riktigt kunna förstå varför då jag smörjer mig och håller på enligt alla konstens regler. Men igår tror jag att jag fann en bov i dramat iallafall och det är det hårda vattnet som finns här. Vi får ju använda väldigt mycket avkalkningsmedel till både disk och tvättmaskinen för att inte ledningarna ska korka igen och när jag började fundera kring hur hårt vatten även måste påverka huden gjorde jag en eftersökning på internet och fann följande:

Hårt vatten påverkar huden negativt. Detta beror på att de hårda salterna samverkar med tvättämnen som finns i tvål och schampo och som bildar icke-lösligt "tvålslagg". Det naturliga fettlagret som alltid täcker friskt hår och normal hy, förstörs och porerna täpps till. Torrhet, fjällhet och mjäll blir resultatet. Hyn åldras för tidigt.

Bläh för detta säger jag bara. Funderar nu på att köpa ett joniserande duschmunstycke så att Ph-balansen återställs. För så här kan jag ju inte ha det!!

Längtar efter vårt mjuka, lena och goda vatten hemma på Tjörn. Tollebyvann - de e grejer de!!

promenad i regnet

Publicerad 2012-05-09 13:26:17 i Allmänt

det började bra med solsken men gick ganska snart över till regn. Fast inget sånt där intensivt ösregn utan mer ett lätt sommarregn, lite drip drop sådär. Jag upptäckte snart att det gjorde ingenting alls att det regnade, det kändes bara friskt och härligt att gå där och titta på grönskan och floden och andra männsikor som kom cyklande, joggande eller traskande förbi.













Sköna Maj - välkommen till vår jord igen!

att låsa in lyckan...?

Publicerad 2012-05-09 13:16:28 i Allmänt

ja, det är just det många människor gör på Hohenzollernbrücke. Bland bästa kompisar och nygifta eller kärlekspar är det väldigt populärt att köpa ett hänglås, rista in sina namn + datum, sätta fast hänglåset i staketet på bron, låsa och kasta bort nyckeln. På detta sätt är lyckan för evigt inlåst och det sägs betyda tur. Vad tror ni, betyder det tur att göra så här? Håller vänskap och kärlek för evigt då?





tusen och åter tusen av hänglås..










ett tåg svischar förbi!




Fascinerande! Jag gick där länge och läste vad som stod på alla lås.



vem tusan är Marvin??




sovande kines?

Publicerad 2012-05-09 13:03:45 i Allmänt

Jag är inte helt säker på nationaliteten på denna kvinna men hon var iallafall underbar att se. Mitt i värsta turistströmmen inne i Domen satt hon där helt stilla och tog sig en liten tupplur. I min värld är just kineser väldigt duktiga på detta, att totalt kunna koppla bort omvärlden en stund och bara försvinna in i drömmarnas värld. På de mest udda ställen...


fast på denna bild (upptäcker jag nu) ser det ut som om hon är helt ensam i kyrkan, hahaha.

Skype - I Love You!

Publicerad 2012-05-06 13:55:18 i Allmänt

När man är långt borta från sina nära och kära är skype bland det bästa som finns. Har i helgen haft gott snack med både sonen, dottern och en kompis. Så jag säger bara en sak - Rör inte min skype!!

en regnig dag

Publicerad 2012-05-06 13:47:11 i Allmänt

Är inte det en titel på en barnbok föresten? Nåja, lördagen bjöd på regn i princip hela dagen. Hade ingen lust att gå ut men gjorde det ändå. Gick en långpromenad och gick så långt att jag fick skoskav i mina bekväma gummiskor...


under my umbrella

    

Allena hela helgen...

Publicerad 2012-05-05 11:28:38 i Allmänt

...och vad hitta på?? Hade lite planer på att ta en långpromenad till ett nytt parkområde som jag precis upptäckt. Det heter Rheinpark och ligger på andra sidan floden nära det stora mässområdet. Där finns även ett jättefint thermalbad (Claudius) med restaurang och wellnesscenter. Fast idag öser regnet ner och då får jag inte lust att göra någonting alls...sån är jag.
Käre maken är i London med några killkompisar och kommer inte tillbaka förrän imorgon kväll..
Tur jag har Svtplay! Igår kollade jag på svensk tv hela kvällen så det blir nog en favorit i repris idag.

Lied im Mai

Publicerad 2012-05-03 14:22:46 i Allmänt

Wieder sind die Knospen alle
an den Wegen aufgegangen.
Maienwind und Guldkoralle
in den Fliederbuschen hangen.
Wie ist, ach, der Himmel mir?
Silbertraum und blauer Hauch
trocknet alle Tränen dir.
Trocknet wohl die meinen auch.
Jesse Thoor

Valborgsmässohelg i Köln och Moseldalen!

Publicerad 2012-05-02 13:28:21 i Allmänt

Fredag: Glatt återseende på flygplatsen, gott snack över mat och vin.
Lördag: Morgonjoggning längs Rhen, promenad i stan, eiskaffe och Kölsch, mera Kölsch, sol, värme, 29 grader i skuggan, svettigt, balkonghäng, middag på en bierstube.
Söndag: Moseldalen here we come! Svalkande riesling, kaffe und kuchen, frische spargel.
Måndag: Ta alla trappor upp till Domentornet...pust. Mera Kölsch, ladda inför Salsakväll på chokladmuseet...efterfest på balkongen... Colonia!!


Goa vänner på besök. Prooost Dan och Helen!!






















Rönnängarna hemma igen

Publicerad 2012-05-02 12:01:05 i Allmänt

igår åkte de hem efter att ha intagit Im Zollhafen i några dagar. Kul har vi haft och skrattat har vi gjort. Nu längtar vi till sommaren då vi ses igen!!

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

Välkommen till min blogg. Här kan ni följa mig i ord och bild om mitt liv som svensk i fjärran land. I April 2009 flyttade jag och maken till Shanghai, Kina och i November 2011 flyttade vi vidare till Köln, Tyskland. Vart det bär av härnäst vete gudarna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela