katarinaicologne

2 år i Köln (Cologne) Tyskland.

Hej från deppdiket

Publicerad 2013-02-25 16:41:37 i Allmänt

Ja, eller vad man nu ska kalla läget här vid Rhenfloden.  Den här förkylningen tenderar nämligen att dra ner den starkaste i deppigheten. Varför blir jag inte frisk? Jovisst är jag bättre men fortfarande inte bra. Känner mig totalt dränerad på energi men det kanske blir så? Det var så längesen jag var så här riktigt dålig så jag kanske har glömt. Så ni förstår, inläggen blir därefter och inte de mest muntra... 
Fast igår, söndag, blev det iallafall en liten utflykt till Lindenthalparken. Gott med frisk luft!! Sen åkte vi hem och gjorde varm choklad och åt vetekrans. Mums!
 
 
 
 

Rapport från sjukstugan

Publicerad 2013-02-21 11:11:49 i Allmänt

Först John, sen jag och sist Håkan. Ja, nu har vi alla varit rejält sjuka. Jag är fortfarande inte bra så detta var en seg sort... Tyskarna kallar influensan för Grippe och det är ett bra ord tycker jag. Som något som tagit ett grepp om en, gripit tag och aldrig vill släppa. Fast det får vi ju hoppas att det gör. Att dessa hemske bacillusker snart ger sig av långt, långt bort. Eller går och gräver ner sig i någon mörk grop och aldrig mer kommer tillbaka. 
 
Lite foton från instagram kommer här! 
 
            
 
 

Hej!

Publicerad 2013-02-18 12:45:34 i Allmänt

Till Er som har instagram, följ mig gärna där. Jag heter holmekagan. 

vardag igen

Publicerad 2013-02-15 12:55:00 i Allmänt

Håkan är på jobbet, John är i skolan och jag går här hemma och hostar och snörvlar. Det var längesen jag var så här förkyld och det känns inget vidare. Men idag är jag iallafall bättre än igår och febern har släppt. Utanför kämpar sig pråmarna fram längs floden i snöslasket.
 
 
Grått och vått, buuuh...
 
 
Lite medikamenter....:-(
 
 
Idag blir det lax till middag!
 
 
Blommor från mannen :-)
 
 

AsherMittwoch unt alles ist vorbei...

Publicerad 2013-02-13 12:47:00 i Allmänt

Då var det över för den här gången och vi går nu in i fastetiden. Men som vi har firat...oj, oj, oj. Nu känns det nästan som om man vill vila och ta det lite lugnt fram till Påska! Att vi hade förmånen att ha våra vänner Dan och Helen här gjorde ju det hela så mycket skojigare och bättre. Vi har klätt ut oss, gått pubrundor, varit på Kölschfest, dansat och tjoat, sett på paraderna och håvat in 3kg "kamelle", snackat med tyskarna ("kölscharna"), lärt oss en massa kölschsånger (nästan utantill) och verkligen fått en känsla för hela det här spektaklet. Tror nästan jag ska bli katolik i mitt nästa liv... ;-)
John var utklädd till "svenske kocken" !

Första riktiga karnevaldagen

Publicerad 2013-02-08 15:00:45 i Allmänt

Ja, igår drog det alltså igång och stan svämmade över av utklädda människor som sjöng och drack öl. Det var som ett stort pulserande tåg i alla regnbågens färger som krängde längs gator och torg. Husväggarna fullkomligt vibrerade av musik och skrål. Helt galet! Håkan hade en kinesisk kollega på besök och vi skulle gå ut och äta på kvällen och kinesen ville såklart gärna äta tyskt. Men det var liksom fel kväll för varenda pub och restaurang var redan knökfulla av karnevalsfirare och det var inte en chans att få någon plats där. Vi hittade till slut en italiensk restaurang som vi först trodde var stängd för dörren var låst. Men det var öppet, de hade bara låst dörren för de ville inte ha in en massa karnevalfolk. På hemvägen kunde man börja ana karnevalens baksida - väldigt berusade människor, krossade flaskor och massa skräp..
Michael var glad ändå!
Vid Severinstrasse

Så var det igång!

Publicerad 2013-02-07 14:47:00 i Allmänt

Ajuja! Kölle Alaaf!
Karnevalen är igång och jag kände mig lite udda idag när jag var och handlade på Rewe och i princip alla omkring mig var utklädda. T.om kassörskorna. 
Här syns ett par killar som lär få det jobbigt, haha.

Tillbaka i Köln!

Publicerad 2013-02-06 11:12:07 i Allmänt

Igår kväll kom jag tillbaka till Köln igen. Flygresan gick kanonbra och vi landade faktiskt FÖRE utsatt tid vilket händer ibland och ingen var gladare än jag! Eftersom Håkan var i Holland så var det John som kom och mötte mig och hjälpte morsan med väskan på tåget in till Köln. Tack John!! 
Idag snöar det lite här men jag tror det kommer att dra förbi ganska fort då prognosen säger att det ska spricka upp och bli sol framåt eftermiddagen. Jag hoppas ju såklart på BRA väder nu när karnevalen närmar sig! 
 
John förbereder smaskig melon att äta framför gårdagens film - Silent Hill. Fy, gillar inte skräckfilmer men ibland får man ge med sig... 

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

Välkommen till min blogg. Här kan ni följa mig i ord och bild om mitt liv som svensk i fjärran land. I April 2009 flyttade jag och maken till Shanghai, Kina och i November 2011 flyttade vi vidare till Köln, Tyskland. Vart det bär av härnäst vete gudarna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela