katarinaicologne

2 år i Köln (Cologne) Tyskland.

Frühling!

Publicerad 2012-03-22 15:00:57 i Allmänt

vår i Köln och körsbärsträden står i full blom! Måste bara delge er dessa bilder som jag tog idag. Så vackert!
Dessutom har dagen bjudit på "coffee and a chat" med härliga Cheryl från England. Helt underbart att få höra riktig skolengelska igen!
Om ni inte hör ifrån mig här på bloggen på ett tag så beror det på att jag imorgon åker till Sverige och stannar en vecka. Men vi ses o hörs snart igen. So long!

strykande utsikt!

Publicerad 2012-03-21 15:32:41 i Allmänt

man kan ju ha sämre utsikt när man står och stryker makens skjortor. Eller vad säger ni?
För min del betyder det att förena nytta med nöje!


För övrigt har dagen bjudit på ett strålande solsken och efter lunch blev det en långpromenad i bara tröjan och med solbrillor på näsan :-)säker...

Publicerad 2012-03-20 16:11:10 i Allmänt

nu är jag ganska så säker på att våren är här för att stanna! Efter toppnoteringen på hela 25 grader varmt i fredags har nu tempen legat på stadiga 15 grader de senaste dagarna och jag hoppas att det fortsätter så ett tag till. Och ja, det får gärna öka på några grader allt eftersom också! Några fantastiska shanghaigrader kring 40 lär det aldrig komma upp i här och det är jag i och för sig glad för. Är inte mycket för den där intensiva hettan. Men jag vill gärna ha så där lagom varmt, lagom svensk som jag nu en gång för alla är.
Solen skiner, himlen är blå, gräsmattorna börjar anta en grön färg, rabatterna kantas av påskliljor, körsbärsträden har börjat blomma och det ligger en doft av förväntan i luften. Det är nu allt börjar om. Kan det bli bättre än så?


Köln 2012-03-20  

besök av Yvonne och Craig!

Publicerad 2012-03-19 11:01:08 i Allmänt

från onsdag eftermiddag fram till igår kväll har vi haft fint besök här i Köln av Yvonne och Craig. Vi har haft några härliga dagar tillsammans med mycket promenader i stan, fika, middagar, sightseeing, shopping, lite hemmamys och dessutom SOL! Det verkade nämligen som Yvonne och Craig hade våren med sig ;-) I fredags steg tempen till hela 25 grader och jackan behövdes inte längre - helt underbart!
Här kommer lite foton!


på vår balkong.

     
Obligatorium i Köln - Domen och Bratwurzt! Och så lite shopping till barnbarnen ;-)


"Ska jag orka äta upp denna?"


Craig tar sig en "dunkel".

     


   


   


   
En dag åkte vi till Bonn. Där är Beethoven född!

   

   

   
Sista dagen blev det en god brunch med free flow of Prosecco på hotell Maritim!

Yvonne och Craig - tack för att Ni kom. Vi ser fram emot nästa gång!!


i morgon...

Publicerad 2012-03-13 14:44:20 i Allmänt

...kommer Yvonne och Craig och hälsar på och de stannar ända till söndag. Det ska bli jättekul att ha dem här och få visa dem stan. Välkomna!


en sommarlunch på Kylen - Craig, John och Yvonne!

i väntan på....

Publicerad 2012-03-11 11:16:59 i Allmänt

....Melodifestivalen!Sällan har vi väl väntat på Melodifestivalen (eller något tv-program för en delen) så förväntansfullt som vi gjorde igår kväll! Vår nya tv har nämligen en inbyggd dator som vi i veckan fick kopplat på. Tidigare har vi kopplat en separat dator till tv:n för att kunna se på Svtplay men nu blir det mycket enklare, bara att klicka sig fram med hjälp av fjärrkontrollen. Igår sändes Melodifestivalen Live och vi kunde alltså se den på exakt samma tid som ni där hemma. Ett Mirakel kanske? som Ranelid och Sara Li sjöng.
Innan sändningen började var det någon slags nedräkning på tv-skärmen, minut för minut, sekund för sekund...och vi satt där och väntade. Skulle det funka? Skulle vi kunna få se detta hatälskade program? Jaa, det gick! Amazing! Euphoria!

Der Weltfrauentag

Publicerad 2012-03-08 18:37:08 i Allmänt

Internationella kvinnodagen.  I Kina är alla kvinnor lediga denna dag - något att ta efter i Sverige och andra länder kanske? Här i Tyskland jobbar alla på som vanligt, kvinna eller man. Dagen har dock uppmärksammats en del i tv i form av olika reportage. I Köln har det delats ut rosor till alla förbipasserande kvinnor vid Domen.
Själv så har jag skurat balkongen och utemöblerna idag. Det var väl ett bra sätt att fira kvinnodagen? Som den duktiga hausfrau jag nu är...
Hur har ni firat? Skriv gärna en kommentar och berätta!


ett litet vårtecken för alla oss kvinnor idag!

reminder

Publicerad 2012-03-06 13:47:17 i AllmäntI Köln och i övriga Tyskland finns gatstenar i guld utplacerade lite varstans. Dessa är en påminnelse och ett minne av de judar som deporterades under andra världskriget.
Idag gick jag förbi familjen Isaaks stenar. Tydligen bodde denna familj vid Übierring, nära Chlodwigplatz. Det var när Lena var här och hälsade på som hon frågade mig om jag sett någon av alla dessa miljontals stenar. Mitt svar blev nej, för det hade jag inte. Men nu inser jag att jag måste ha sett dem utan att veta eller tänka på vad jag såg eftersom jag promenerat ganska många gånger längs Übierring....
Det är inte utan än att jag börjar fundera kring hur familjen Isaaks öde har sett ut. Pappan var doktor av något slag, mamman säkerligen hemmafru, 2 små pojkar - 12 respektive 7 år. Vad hände den dagen 1942 när de blev hämtade och bortförda från sitt hem? Vad kände de, vad tänkte de? Hur blev resten av deras liv?

en glimt av helgens utflykt

Publicerad 2012-03-05 12:35:58 i Allmänt

Heidelberg kan sammanfattas med ett ord - vackert! Okej, möjligtvis två ord - vackert OCH gammalt.
Vackra gamla byggnader och gator inramade i en vacker natur. Om man nu gillar sånt som är gammal och vackert får man i Heidelberg sitt lystmäte. Vi toppade även vistelsen med en orgel och pianokonsert med vacker, gammal musik av J.S Bach. Toccata och fuga i d-moll går inte av för hackor minsann.

  

  
  

    

Heute wir gehen nach Heidelberg!

Publicerad 2012-03-02 12:29:15 i Allmänt

dags för en weekend i Heidelberg som sägs vara en av Tysklands vackraste städer. Så här står det bl.a att läsa när man googlar på staden:

Heidelberg, nestled in the hills along the Neckar River, is one of the most picturesque destinations in Germany; spared by the allied bombers in the Second World War, the city offers many historic treasures.
From the Heidelberg Castle, and the Old University, to scenic walks in the vineyards and along the Neckar River.....


Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

Välkommen till min blogg. Här kan ni följa mig i ord och bild om mitt liv som svensk i fjärran land. I April 2009 flyttade jag och maken till Shanghai, Kina och i November 2011 flyttade vi vidare till Köln, Tyskland. Vart det bär av härnäst vete gudarna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela