katarinaicologne

2 år i Köln (Cologne) Tyskland.

när Håkan är ensam i Köln..

Publicerad 2012-06-25 16:47:13 i

...händer det grejer minsann! Detta mailet med tillhörande foton kom från Håkan när jag hade varit hemma i Sverige i lite mer än ett dygn.
 

I natt blev man väckt av att brandlarmet gick kl 01:00. Det var ett infernaliskt ljud från dosan som sitter i förrådet.

Jag är fortfarande lomhörd och har faktiskt smärta i öronen idag med. Hoppas det inte blir tinnitus.

Jag försökte först att stänga av den, men det gick inte. Till sist lyssnade jag i korridoren, och då förstod jag att det var hela huset.

Då gick jag ut och det hade alla andra gjort också, eller så var de på väg.

 

Brandkåren var snabbt på plats, skulle tro att det gick mindre än 10 minuter. Polisen kom också.

Det var ett falsklarm, men det tog ändå ca en timme innan man kom i säng igen.

Thomas undrade om vi har sådan här action i Sverige.

Flera frågade var du var…

 

Ja, sådana nätter har jag.

 

 

 

 

 

 

 

en vecka i Sverige (eller en vecka på Holmen)

Publicerad 2012-06-18 12:54:37 i Allmänt

flygresan från Köln via Amsterdam till Göteborg gick alla tiders, inga förseningar och allt var "just in time". Det gillar jag efter allt för många erfarenheter av det motsatta...
Första dygnet tillbringades hos älskade Steph i Majorna med middag på Red Lion och gott eftersnack sen hemma i det nyrenoverade köket.
Väl hemma på Holmen var det dags för det sedvanliga "starta upp huset görat". Vädra, vrida på huvudvattenkranen, spola vatten i alla avlopp, starta frysen, handla mat och fylla på förråden, städa..Ja, för det blir faktiskt smutsigt ändå i ett hus som bara står tomt. På något vis letar sig damm och annat grus in genom springor och vrår.
Sen så har veckan följts av en rad kära återseenden med familj och vänner, läsa en äkta pappers-GP varje morgon, äta filmjölk och kanske var veckans höjdpunkt den underbara lunchen hos nordviksvännerna - nyfångad stekt makrill med färskpotatis och stuvad spenat.
Fredagen bjöd på det bästa återseendet - John kom hem från Shanghai!
Men sen kom bakslaget som väl får sägas vara veckans riktiga lågvattenmärke.. Och nu talar jag inte om Sveriges förlust mot England i EM utan Magsjukan!!! Ett illamående, en ångest och ett in och utåtvändande av magen utan dess like. Urk säger jag bara. Enda trösten är väl att det inte var något smittsamt så ingen mer än jag fick det. Någon får ta smällen liksom, hehe.

going home

Publicerad 2012-06-07 21:18:05 i Allmänt

Snart hemma igen. För Sverige är och förblir hemma. Än så länge. Vi får väl se hur det blir med bloggandet i sommar. Blir nog ett uppehåll men kanske författar jag något enstaka inlägg då och då! Kram på Er!

tysk service

Publicerad 2012-06-06 11:49:50 i Allmänt

vi hade beställt biljetter till en konsert. Mot en extra avgift skulle de levereras hem till dörren igår eftermiddag. Det kom inga biljetter. Senare under kvällen kunde jag läsa i ett mail från budfirman att de sökt mig 16.32 men ej nått mig. Jag var hemma från klockan 12 igår och ingen sökte mig under dagen. Antingen har de sökt mig på fel adress eller telefonnummer eller så har de aldrig varit här...I mailet stod också att biljetterna från klockan 16.37 fanns att hämta på DHL:s kontor...
Okej, så idag var det jag som fick traska ut i regnet och bege mig mot Hoheporte 6 och hämta upp biljetterna mot uppvisande av mitt pass. Då kunde jag ju lika gärna gjort så här från första början!
Nu kan ni ju fundera på vad det är för konsert vi ska gå på... Kommer nog bli en annorlunda upplevelse, muuoohaaa!!


hej o hå - ut o gå
värdefulla biljetter...skratta eller gråta?

Publicerad 2012-06-05 13:32:32 i Allmänt

ja, det kan man fråga sig. Idag är jag nämligen både glad och ledsen men kanske inte så ledsen att jag vill gråta och heller inte så glad så jag vill skratta. Jag har nämligen idag besökt en hudläkare och äntligen fått en diagnos på mina återkommande hudbesvär. Det är något som kallas Atopiskt eksem som är en form av böjvecksseksem för vuxna vilket jag själv hade en aning om men jag kunde ju inte säkert veta. Men tänk så många läkare jag besökt genom åren, sen detta dök upp första gången 2004, och aldrig har någon satt en diagnos på mig. Salvor har jag fått och smörjt mig har jag gjort. Läkaren idag berättade också att detta är något genetiskt och även kroniskt...Så jag kommer aldrig att bli av med det och det känns ju lite hopplöst.
Men det kan skifta i livet, bli sämre, bli bättre. Jag vet att jag hade böjveckseksem som bebis men det försvann rätt snart. Sen har jag alltså levt utan eksem ända fram till 37 års ålder. Visserligen alltid haft torr hud men inga större besvär. Sen detta Atopiska började då. Men nu vet jag exakt hur jag ska behandla detta eksem och det kommer att bli bättre, kanske försvinna, men alltid ligga kvar latent och kan när som helst ploppa upp igen.
Håhåjaja. Man får tänka som så att det finns betydligt värre saker här i livet. Nu ska jag sätta igång med min dagliga rundsmörjning och hoppas även på en solig sommar med mycket bad för det hjälper också!
Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

Välkommen till min blogg. Här kan ni följa mig i ord och bild om mitt liv som svensk i fjärran land. I April 2009 flyttade jag och maken till Shanghai, Kina och i November 2011 flyttade vi vidare till Köln, Tyskland. Vart det bär av härnäst vete gudarna!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela